Liebst & Nielsen præsenterer: 

Den sidste B58 og den første B10M i Odense 

Den 27. december 2001 lykkedes endeligt det som jeg havde ventet på siden oktober 1980, nemlig at fotografere den sidste Volvo B5860, OB nr. 43, og Volvo B10M60, OB nr. 44. Linienumrene på busserne angiver chassistypebetegnelserne. Det er normalt ellers kun Torben Liebst fra Amager som af og til laver sådanne specielle opstillinger, hvilket dog stort set kun sker i HT-området. Det var i øvrigt i sidste øjeblik at få taget billedet da nr. 43 skulle til Buscenter Vest i Kolding i bytte for de nye 13,7-meter busser. Foto Tommy Rolf Nielsen 

Hvem er Torben Liebst

Det er en folkeskolelærer ved Københavns Kommunale Skolevæsen som igennem 40 år har fotograferet busser, sporvogne og tog. Han er den som står for Foreningen Busfrontens møder i Valby Medborgerhus. I forbindelse med sin fotografering har han igennem tiden fået etableret gode kontakter til diverse personer indenfor forskellige trafikselskaber først og fremmest i HT-området. Når der skal tages specielle billeder går han heller ikke af vejen for at bestige byggekraner og andre lignende steder som folk med højdeskræk helst holder sig væk fra. 

Desuden får han tit arrangeret specielle opstillinger af busser og sporvogne på en bestemt måde. Med den mindst mulige margin af tid fik han også KS nr. 801 (den første Frk. Düsseldorf) og nr. 900 (den sidste Frk. Düsseldorf) i kassen, men der måtte vist også et vis forarbejde til.

Selvom han er folkeskolelærer mangler han ikke humor og det gør sig gældende specielt hvis der er et møde i Foreningen Busfronten og jeg så også er tilstede. Så går det gerne ud over Allan Christian Nielsen, der kaldes vores lille mand og lignende, som altid går med lystsejlerkasket. Det startede med at vi havde den første kampafstemning til en generalforsamling i foreningens historie, hvor der jo så skulle samles stemmesedler ind. Torben Liebst foreslog: "Så kan vi bare bruge Allans fedtede kasket." Det gjorde vi også og de der var stemmetællere var efter sigende nød til at vaske hænder bagefter da de var kommet til at røre ved Allans fedtede kasket.

Siden da når der har været møde og kasketten så ligger i vindueskarmen finder følgende ordveksling sted:

Jeg: "Torben prøv at se hvad der ligger i vindueskarmen!"

Torben svarer: "Åh nej nu den fedtede kasket igen!"

Så bliver vores lille mand gerne en lille bitte smule sur og for at bruge hans egne ord er han både ærlig og ligefrem, men han ved udmærket godt at det kun er for sjov. Derfor er hans surhed kun et spil for galleriet. 

Når jeg siger goddag til Torben når vi mødes kan jeg godt finde på at sige "Torben & Liebst", "Liebst & Torben" eller lignende, men han markedsfører sig også som "Fotokompagniet Liebst" eller lignende. Derfor er det aldrig kedeligt at mødes med Torben Liebst og så plejer mit humør aldrig at fejle noget, så der kan hurtig komme gang i den. En ting som er sikkert; det er at Torben Liebst og jeg ikke rører vores lille mands fedtede kasket på vores møder, for så må vi vaske hænder.      

Tilbage - Zurück - Back